Zamknij

Smacznie i zdrowo jak to "Pod Lipą" - Zasmakuj w Tradycji - Lubelski Szlak Kulinarny

11:46, 01.08.2022 bilgoraj.com.pl Aktualizacja: 20:13, 01.08.2022
Skomentuj

W dniu 28 lipca 2022 roku w Agroturystyce "Pod Lipą" w Chłopkowie odbyły się pokazy kulinarne realizowane w ramach projektu współpracy "Zasmakuj w Tradycji - Lubelski Szlak Kulinarny".

Podczas pokazów przygotowywano potrawy z wykorzystaniem lokalnych produktów tj. jajka, wątróbka drobiowa, zioła, czerwona porzeczka.

Z powyższych składników udało się stworzyć:

- pastę z jajek i wątróbki drobiowej,

- pesto z natki pietruszki i podagrycznika oraz

- konfitur z porzeczki czerwonej.

Organizatorem wydarzenia była Lokalne Grupa Działania Ziemia Biłgorajska.

[ZT]30226[/ZT]

(bilgoraj.com.pl)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(1)

cyganowacyganowa

0 0

napoj alkoholowy u niego to była zwykła woda,poczęstowałem gości na weselu to obciach nie do wiary ,tk tu jest 13:19, 01.08.2022

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

reo
0%