Strona startowa

Wiadomości - Aktualności

Stanowisko uczestników spotkania opłatkowego Kół Przyjaciół Radia Maryja

Dodał: red Data: 2020-01-27 12:54:58 (czytane: 1376)

Uczestnicy niedzielnego spotkania Kół Przyjaciół Radia Maryja, które odbyło się 26 stycznia br. w Biłgoraju przyjęli stanowisko, w sprawie aktówka na hierarchów Kościoła katolickiego i symbole wiary katolickiej. Stanowisko skierowane do Przewodniczącego Episkopatu Polski publikujemy poniżej.

Kancelaria Doradztwa Podatkowego BIURGAW Jan Gawda
www.biurgaw.ns24.net,Biuro rachunkowe, Jan Gawda, Biurgaw, rozliczenia, księgi podatkowe, biłgoraj, księgowy, księgowy biłgoraj,

Ul. Komorowskiego 3 /pokój 113 i 115/ I piętro. 23-400, Biłgoraj

Jego Ekscelencja, ks. arcybiskup Stanisław Gądecki, Metropolita Poznański, Przewodniczący Konferencji Episkopatu Polski.

My niżej podpisani zgromadzeni na diecezjalnym spotkaniu opłatkowym Rodziny Radia Maryja w Biłgoraju, chcemy wyrazić nasze szczere podziękowanie Biskupom Kościoła katolickiego w Polsce za strzeżenie depozytu wiary oraz odważne głoszenie Ewangelii. Polska historia, kultura i tradycja zawsze była związana z Kościołem katolickiego, który bronił Polskiego Narodu, suwerenności Polski i chrześcijańskiej Europy. W tym roku obchodzimy 100. rocznicę "Cudu nad Wisłą".

oplatek_radia_maryja_stanowisko.JPG

Jako katolicy świeccy wyrażamy jednocześnie nasz stanowczy sprzeciw wobec zdarzających się w naszej Ojczyźnie przypadków ataków nienawiści na Pasterzy Kościoła, czego przykładem jest arcybiskup Marek Jędraszewski oraz na symbole religii katolickiej, które odbieramy jako obrażanie również i naszych uczuć religijnych, naruszanie zasady wolności religijnej oraz brak szacunku dla drugiego człowieka niezależnie od jego poglądów. Dostrzegamy niebezpieczeństwo protestantyzacji Kościoła katolickiego.

Zapewniamy o naszym trwaniu w wierze Kościoła z Pasterzami oraz łączymy się w modlitwie do Boga w Trójcy Świętej Jedynego przez wstawiennictwo Świętej Bożej Rodzicielki Maryi - Patronki naszej Diecezji o jedność w wierze i braku zamętu. Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus i Maryja zawsze Dziewica!

Teresa Dołomisiewicz, przewodnicząca Biura Radia Maryja w Biłgoraju
Stanisław Dzido, Stanisława Swacha i Stanisław Schodziński - członkowie Zarządu Biura Radia Maryja
183 podpisy uczestników uroczystości

Biłgoraj 26.01.2020 r.